Het DUURZAME bol.com Speelgoedboek

Iedereen die ooit iets bij Bol.com heeft besteld ontving deze maand een magazine op de mat met cadeau’s voor kinderen, voor de feestdagen. Ik bladerde door Het Grote Speelgoedboek heen en was best teleurgesteld. Op één of twee uitzonderingen na alleen maar plastic speelgoed. Nogal wiedes dat onze oceanen worden bedolven onder het plastic. Als je door het magazine van Bol.com bladert zou je bijna niet geloven dat er ook nog zo iets bestaat als duurzaam speelgoed. Ik vind dat super jammer en zou willen dat juist zulke grote bedrijven meer verantwoordelijkheid nemen. Zeker omdat Bol juist veel duurzaam speelgoed verkoopt! Daarom in deze blog een bol.com verlanglijst met duurzame cadeaus voor de kinderen, voor de feestdagen.

Duurzame cadeaus voor de feestdagen

Voordat ik deze top 10 in duik, eerst even dit. In deze lijst met duurzame cadeaus kom je onze favoriete merken Grimms, Grapat en Holztiger niet tegen. Dat komt omdat die merken om de een of andere reden op Bol.com véél duurder zijn dan in andere webshops. Als je deze merken wilt shoppen raad ik je deze webshop aan! Ook staan er geen boeken in deze lijst, omdat ik net een paar nieuwe kinderboekenblogs heb geschreven. Kinderboeken zijn natuurlijk een zalig duurzaam cadeau en staan altijd op onze verlanglijstjes.

1. Little Dutch

Little Dutch heeft prachtig houten speelgoed dat leuk is voor kinderen van 0 tot een jaar of 6. De knikkerbanen, muziekinstrumenten, blokken, keukentjes, gereedschapskistjes, koffiezetapparaten en garages zijn echt prachtig en van hele goede kwaliteit. Daarnaast hebben ze ook puzzels, loopfietstjes en babygyms.

2. Playwood

Ook een tof houten speelgoedmerk waar je mooie duurzame cadeaus kunt vinden is Playwood. Onder andere hun poppenhuizen, garages, poppenwagens, houten speelgoedkisten, puzzels en serviessetjes zijn heel mooi. De meisjes hebben houten ijsjes van dit merk.

3. Recycle me

Re-Cycle-Me is een tof knutselmerk waarmee je de meest gave dingen kunt maken van afval. Zo kunnen kinderen alle voordelen van knutselen ervaren Γ©n tegelijkertijd leren om dingen te recyclen of upcyclen. Van dit soort initiatieven word ik zo enthousiast!


Ook een prachtig duurzaam cadeau: check deze blog over het balance board van WeRock!


4. Plantoys

Plantoys heeft zulke prachtige houten items. Heel simpel en organisch, met mooie kleuren en ronde vormen. Zo ontzettend mooi! De tandartssetje, het kinderbureautje, de fietsjes, de garages, autootjes, puzzels… teveel leuks om op te noemen.

5. Le Toy Van

Le Toy Van is ook zeker een van onze favorieten. Met de doktersset wordt bijna dagelijks gespeeld door de meiden. Hij staat in onze de top 10 van speelgoed waar het meeste mee wordt gespeeld. De kwaliteit is echt prachtig.

6. Viga Toys

Ook absoluut een favoriet bij de meiden, is het speelgoed van Viga Toys. Hun keukentje en de beautyset zijn van dit merk. Het is echt een heerlijk merk om door heen te bladeren op zoek naar mooie duurzame cadeaus in allerlei prijsklassen voor de feestdagen.

7. Hape

De meiden kregen een ijskraam van Hape en ik dacht eerst gewoon wat leuk en we kijken gewoon hoe lang het leuk blijft. Dat het een van hun favoriete speelmeubeltjes zou worden had ik eigenlijk niet verwacht. Duizend en een miljard ijsjes heb ik inmiddels al gegeten uit die kraam. En als er geen ijsjes worden verkocht, is het een poppenkraam.

8. Green toys

Als je toch graag iets van plastic wilt kopen, kies dan voor gerecycled plastic. De meiden spelen graag met het speelgoed van Green Toys. De ze hebben een aantal auto’s, de brandweerauto, een vrachtwagen, badspeelgoed, een boot: het is super stevig en ideaal voor in bad en op het strand.

9. Goki

De houten legpuzzels van Goki zijn zo mooi: Isaya is er gek op! De Afrika puzzel hieronder is haar favoriet. Maar ook de andere educatieve producten, zoals de klok en de telramen maken toffe duurzame cadeaus. En wat dacht je van dit prachtige houten winkeltje.

10. Kinderfeets

Wat heeft Isaya onwijs veel plezier beleefd aan haar Kinderfeets en Alela zal er ook heel wat kilometers op gaan afleggen. Omdat we een ouder model hebben, is het geen meegroei fiets helaas, dus Alela kan er nog niet op. Maar hieronder zie je een van hun driewielers die je kunt ombouwen tot tweewieler.

Columns by Kari

Contains affiliate links

One thought on “Het DUURZAME bol.com Speelgoedboek

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.