Zero Waste Review: een blok vaste deodorant

Deel 4 van de Zero Waste Reviews! Na de conditioner bar, de bodylotion bar en zero waste tandpasta’s is het vandaag tijd voor zero waste deodorant. Een blok deo, verpakt in karton, in plaats van deodorant in een spuitbus of plastic roller. Ik heb er meerdere geprobeerd de afgelopen jaren en niet allemaal zijn even fijn. Maar ik heb er nu eentje ontdekt die zo goed is, dat hij direct in mijn top 5 van beste 100% natuurlijke deodorants terecht is gekomen.

100% natuurlijke deodorant

Toen ik zwanger was van Isaya – zo’n 6 jaar geleden – voelde ik heel sterk dat ik geen spuit deodorant meer wilde gebruiken. Het voelde niet goed om die chemische troep te spuiten terwijl er een klein baby’tje in mijn buik probeerde te groeien. Ik stapte over op een roldeo. Toen Isaya eenmaal was geboren stapte ik over op natuurlijke deodorant. Je knuffelt en kroelt zoveel met je kinderen en ik gaf Isaya de borst: mijn huid was haar huid. Wat ik op mezelf smeer, dat smeer ik indirect op de gevoelige huidjes van mijn kinderen en komt in hun lichamen terecht.

Mijn top 5 van 100% natuurlijke deodorant

De afgelopen jaren heb ik allerlei soorten 100% natuurlijke deo’s getest – de een wat succesvoller dan de andere – maar ik heb nu een stevige lijst van favorieten:

  1. We Love the Planet
    Plastic vrij: een cream deo, verpakt in een tinnen potje
    100% natuurlijk
    Mijn favoriete geur: lavendel
    Prijs: €11,50
  2. Salt of the Earth
    Rol deo in plastic
    100% natuurlijk
    Mijn favoriete geur: lavendel & vanille
    Prijs: €7,49
  3. The Ohm Collection
    Deels plastic vrij: een poeder deo, verpakt in een tinnen potje met een plastic dekseltje
    Mijn favoriete geur: Rose
    Prijs: €22,-
  4. Weleda
    Rol deo in plastic (Weleda gebruikt bijna exclusief gerecycled plastic)
    Mijn favoriete geur: Granaatappel
    Prijs: €5,95
  5. Ben & Anna
    Zero waste: een deo stick in karton verpakt
    Mijn favoriete geur: (de enige die ik tot nu toe heb getest) Highland Breeze
    Prijs: €7,95

Zero waste deodorant

Over die laatste deodorant, van Ben & Anna, wil ik het vandaag hebben. Deze heeft mij namelijk zo verrast en geïnspireerd dat ik hem graag met jullie wil delen als dikke vette groene tip. Normaal gesproken zijn de grijze verpakkingen bij merken “de geurloze” producten. Maar bij Ben & Anna is de grijze verpakking de Highland Breeze. Een prachtige, lichtzoete geur. De 100% natuurlijke deo is een vaste stick, die zit verpakt in een kartonnen cilinder. Met je duim duw je aan de onderkant van de cilinder en dan komt de stick naar boven. Je hoeft de deo dus niet met je handen aan te raken. De deo is wat hard, net als de eerste bodylotion bar die ik testte, maar als je hem in de badkamer bewaart goed smeerbaar.

De Zero Waste Reviews

Liefde voor Ben & Anna

De deodorant vlekt niet: je kunt hem gerust gebruiken met zwarte kleding. Bij mij werkt hij de hele dag. Hij irriteert niet, ook niet na het scheren. De Highland Breeze is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Hij gaat lang mee en hij is voor een 100% natuurlijke deodorant erg betaalbaar. Ik ben echt super enthousiast over deze zero waste deodorant en ik ga als deze op is absoluut de andere geuren van Ben & Anna testen. Ook wil ik hun cream deo’s (in een tinnen bakje) gaan uitproberen. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan mijn favoriete deo van We Love the Planet.

Zero waste deodorant kopen

Kortom, als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke, zero waste deodorant, dan is Ben & Anna een prachtig startpunt. De deo’s zijn onder andere hier verkrijgbaar. Als je meer producten nodig hebt, is online bestellen een groene keuze, zeker als je het op een PostNL punt laat bezorgen. Als je in de gelegenheid bent, kun je wellicht beter met de fiets of lopend de deo in de winkel kopen. Dat kan bijvoorbeeld bij Holland & Barrett en Etos!

Columns by Kari

Deze blogpost bevat affiliate links

6 thoughts on “Zero Waste Review: een blok vaste deodorant

  1. Hallo, ik weet niet welke producten er allemaal getest zijn. Nu ben ik benieuwd of de deo van lekkercompany en happysoaps al getest zijn. Deze komen overeen met de eigenschappen van de top 5 in deze blog.

    1. Hi Judith! Ik heb de shampoo bars van HappySoaps wel getest en die vond ik super fijn! Ik wist niet dat ze ook deo’s hadden! Ben benieuwd. Lekkercompany ken ik nog niet, dank voor de tip! Liefs Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.