Milieuvriendelijke kerstkaarten versturen

We versturen niet heel vaak kaartjes, maar deze kerst gaan we er wel wat extra aandacht aan besteden. Vanwege COVID zit het er dik in dat we weinig familie kunnen zien in de decembermaand. Als je ons al een tijdje volgt op Instagram weet je dat we deze maand altijd volop vieren met advent, Sint-Nicolaas, Kerst en Oudjaar. Samen eten en samen zijn is daar normaal gesproken een belangrijk onderdeel van. Des te belangrijker vind ik het dit jaar om op andere manieren aan de mensen om ons heen te laten weten dat we aan ze denken en van ze houden. 

Kaartje2go

Als je mijn blog al een poosje leest, weet je dat we onze kaartjes meestal bestellen via Kaartje2go. Het geboortekaartje van Alela hebben we via Kaartje2go gedaan (nog steeds zo blij mee!) en toen Alela 1 en Isaya 4 werd, hebben we hun verjaardag uitnodigingen ook laten afdrukken en versturen door Kaartje2go. Ik vind het een hele fijn website, omdat ik de kaartjes helemaal zelf kan ontwerpen, in een super gebruiksvriendelijk systeem, ook kan kiezen uit kant en klare ontwerpen, de kwaliteit heel erg goed is, de service ontzettend vriendelijk is en de prijzen zacht zijn. 

kerstkaarten
[Isaya is zoals jullie weten onherkenbaar in beeld]

Duurzaamheid en kaartjes versturen tijdens de Kerst

Maar wat ik het allerbeste vind aan Kaartje2go – en de reden dat we hier keer op keer weer voor kiezen – is omdat ze zo duurzaam mogelijk werken. Een paar groene stappen van het bedrijf op een rij:

  • Je kunt kiezen voor kaartjes en enveloppen van 100% gerecycled papier
  • En anders is al het papier FSC gecertificeerd
  • De kaartjes worden gedrukt in een CO2 neutrale drukkerij, waar de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd 
  • Kaartje2go investeert in het Groene Post project van PostNL
  • Het kantoorpand draait op groene stroom 
  • 84% van het personeel komt lopend, op de fiets of met het OV naar werk
  • Kaartje2Go plant via Treesforall bomen (dit is ook de organisatie waar wij zelf onze CO2-uitstoot compenseren. De teller staat bij schrijven van deze blog op 3.558 bomen geplant! 

De mooiste kaarten voor Kerst op een rij

covid en kerst
De kerstkaart die Isaya gaat versturen

Twee jaar geleden maakte ik ook al eens zo’n blog: met de 10 mooiste kerstkaarten van Kaartje2go op een rij. Ik was supernieuwsgierig welke kaarten er dit jaar allemaal zijn! Je kunt namelijk kiezen uit meer dan 2500 kerstkaarten! Hoe pak ik dat aan?

Ik heb eerst een lijst gemaakt van iedereen die we een kaartje willen versturen. Vervolgens selecteer ik in eerste instantie op kleur (roze en blauw). Zo heb ik onze algemene kerstkaarten (naar vrienden en relaties) gevonden, de kaartjes die naar vriendinnetjes van Isaya gaan en mooie ontwerpen gevonden voor gepersonaliseerde fotokaarten die naar de (over)grootouders gaan. Daarna heb ik nog op een aantal stijlen gefilterd, zoals waterverf en goudlook, om te kijken of ik nóg mooiere tegenkwam. Je kunt bij Kaartje2go op allerlei soorten trends, stijlen, gelegenheden, kleuren, thema’s, kerstfiguren, dieren en natuurlijk vormen selecteren. Dat maakt het zoeken wel zo gemakkelijk. De kaarten die ik het mooist vond heb ik daarna even opgeslagen en gekeken voor welke kaarten ik welke foto’s wilde maken (van de meisjes en van ons als gezin). 

Kerstkaarten en enveloppen van gerecycled papier

kerstmis

Daarna heb ik de kaarten besteld. Bij iedere kaart heb ik gekozen voor gerecycled papier en gerecyclede enveloppen. Verder heb ik gekozen voor bij ons laten bezorgen, zodat we op sommige kaarten nog een handgeschreven boodschap kunnen zetten. Zeker voor de kaarten die Isaya naar haar vriendinnetjes schrijft, is het natuurlijk belangrijk dat ze zelf haar naam kan schrijven en de kaarten eerst in het echt kan zien. De enveloppen samen dichtmaken, een Kinderpostzegel erop plakken en de kaarten naar de brievenbus brengen: het is allemaal onderdeel van de pret. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de kaarten online te schrijven en direct naar de adressen te laten verzenden. Zeker als je heel veel kerstkaarten verstuurt, is dat wel zo handig!

COVID en Kerst

fijne feestdagen mooie kerst

Natuurlijk maakt het me verdrietig, dat iedereen dit jaar door COVID beperkter is in wat er kan in December. We maken het in eerste instantie zo gezellig mogelijk in ons eigen huis, met elkaar. We maken een seizoenstafel, vieren advent, halen onze Kerstboom uit de tuin, versieren het huis, doen knutselactiviteiten binnen het Decemberthema, zingen liedjes, luisteren muziek, de meisjes krijgen cadeautjes, we maken lekker eten klaar en natuurlijk: lezen het Kerstverhaal verteld in allerlei verschillende boekjes voor. Met Facetime, Zoom, social distancing bezoek en kaartjes versturen proberen we vervolgens toch zoveel mogelijk het gevoel van samenzijn te creëren. De feestdagen brengen voor zoveel mensen al eenzaamheid met zich mee en de coronacrisis maakt dit natuurlijk alleen maar erger. Mijn gedachten zullen deze Kerst bij diegenen zijn die Kerst in eenzaamheid moeten vieren. Ik hoop dat velen een liefdevol kaartje mogen ontvangen.

Columns by Kari

AD – paid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.