Wat zit er in mijn ziekenhuiskoffer + handige printbare paklijst

Het is bijna zover. Nog even en ik mag ons nieuwe babymeisje in mijn armen sluiten. Wat kijk ik daar naar uit! Het liefst wil ik een thuisbevalling, maar omdat er bij Isaya complicaties na de geboorte waren, ga ik in principe voor een niet medische ziekenhuisbevalling. Dus dat betekent dat er een koffertje moet worden gepakt! Een vluchtkoffer, een ziekenhuistas of een ziekenhuiskoffer: hoe je het ook wilt noemen, vandaag pak ik ‘m in en laat ik een aantal van mijn essentials zien. Daarnaast bevat deze blog een leuke & handige vluchtkoffer paklijst, die je direct kunt downloaden en printen.

Download & print direct de paklijst voor jouw vluchtkoffer voor het ziekenhuis [uiteraard gratis].

Wat zit er in mijn ziekenhuiskoffer?

Tip! Stop alles in verschillende (toilet)tasjes of zakjes, zodat niet alleen jij, maar ook je partner, je moeder of ziekenhuispersoneel spullen gemakkelijk terug kunnen vinden. Dus, een tasje met babykleertjes, een tasje met jouw toiletspullen, een zakje met luiers en verzorgingsproducten voor de baby, etc. Zo krijg je een overzichtelijke vluchtkoffer!

De koffer

Natuurlijk is ‘ie roze. Had je iets anders verwacht? Ik ga een kind uitpersen, met mijn ademhaling en BeyoncΓ© als enige pijnbestrijding, dus dat doe ik graag met fijne, mooie spulletjes. Deze poederroze koffer van Sb is ideaal. Hij heeft de afmeting van handbagage (55x32x22) dus je hebt super veel ruimte. Omdat het een harde koffer is, kun je alles gemakkelijk en overzichtelijk in- en uitpakken. Hij gaat dicht met een rits, heeft een cijferslot, afscheidingsvak van binnen, fijne wieltjes en een verstelbaar handvat.

Voor de baby

Kleertjes

Een van de leukste dingen om in te pakken zijn natuurlijk de babykleertjes! Het is zalig om te bedenken wat je kleintje aan gaat doen die eerste dag(en), je voor te stellen hoe hij/zij eruit zal zien, weg te smelten bij alle schattige, kleine pakjes… Ik heb een 3 rompertjes in twee maten, 2 broekjes in twee maten, een onesie, een slaapzakje, een vestje, 2 paar sokjes, 1 paar slofjes, 3 mutjes in twee maten en een slaapzakje ingepakt.

De rompersΒ en broekjes zijn van Petit Bateau, de onesie is van de Hema, het hydrofiele slaapzakje is van Lodger, de sokjes van Bambino (verkrijgbaar bij Kruidvat, niet online) en de mutsjes van Noppies. De slofjes en het vestje zijn zelfgebreid (niet door mij!).

Babyverzorging

In principe heb je in het ziekenhuis alles: luiers, baby shampoo, etc. En als je gelijk naar huis mag zul je je baby ΓΌberhaupt niet in bad doen. Maar houd er rekening mee dat alles van het merk Pampers en Zwitsal is. Ik ben persoonlijk geen fan van beiden. We gaan wasbare luiers gebruiken en ik kies liever voor natuurlijke producten voor mijn baby. Dus ik neem de verzorgingsspulletjes voor de baby zelf mee. Bij Aya moesten we een paar dagen blijven en ging ze op de laatste dag in bad. Daarom neem ik Zarqa babyolie mee, voor haar badje en haar wasbare luiers van Kaatje Katoen.

Lappen, doeken, dekens

Ik ben er nog niet over uit of ik een draagdoek meeneem naar het ziekenhuis. Ik hoop namelijk dat we gelijk weg kunnen en dan is het niet nodig. Maar ik neem wel een bamboe swaddle mee van Oh So Special. Oh So Special is een van de allerleukste webshops voor mama & kind. Ik ben verliefd op hun producten. Ook neem ik een wikkeldeken mee die geschikt is als autostoel dekentje. Hij is van wol, van het merk Iobio (Popolini). Ik kan ‘m helaas niet meer online vinden!

Voor mama

Bevalplan

Uiteraard gaat je bevalplan mee in je vluchtkoffer! Lees hier wat er allemaal in een bevalplan staat en download gelijk het gratis format voor jouw eigen bevalplan!

Comfort

Echt comfortabel is het natuurlijk niet, bevallen πŸ˜‰ Maar er zijn wel een paar dingen die een beetje comfort kunnen brengen tijdens de weeΓ«n en na de bevalling. Warme sokken bijvoorbeeld (deze heeft Aya’s overgrootoma gebreid), je iPhone met muziek (op mijn beval playlist staat uiteraard een heleboel BeyoncΓ©). Vergeet je oordopjes en oplader niet!

En voor na de bevalling wil je een comfortabele joggingsbroek/pyjama broek. Eentje die niet te strak zit! Ik neem mijn favoriete yoga broek mee. En tot slot fijne slofjes voor als je rondhobbelt in het ziekenhuis. Die van mij zijn van Oh So Special. Aya en de baby hebben dezelfde!

Huidverzorging

Ik had rugweeΓ«n bij Isaya. Bij iedere wee moest mijn vrouw keihard in mijn rug duwen. Na ruim 12 uur weeΓ«n hadden we door twee flessen weleda olie. Echt onmisbaar en heel fijn, die rijke rustgevende geuren van Weleda. Mijn favorieten zijn de Lavendel huidolie en de Arnica massageolie.

Als dagelijkse skincare producten neem ik de mini’s van Dr. Hauschka mee. Hun sets zijn zo handig. Zo kan ik al mijn favorieten meenemen in mini verpakking. (De sets zijn ook heel leuk als cadeautjes!) Als deo neem ik mijn deo creme van The Ohm Collection mee, in de geur Orange Blossom.

Download jouw complete vluchtkoffer paklijst!

Natuurlijk zit er nog veel meer in mijn vluchtkoffer. Mijn volledige paklijst vind je hieronder. Klik hier of op de afbeelding om snel en gemakkelijk een vluchtkoffer paklijst te downloaden. Je kunt de lijst eventueel aanvullen en direct printen.

Veel succes!

Columns by Kari

One thought on “Wat zit er in mijn ziekenhuiskoffer + handige printbare paklijst

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.