Het is even stil op de blog…

Het is even stil op de blog. Normaal gesproken kun je hier twee keer per week milieuvriendelijke tips en veganistische recepten vinden. Maar de laatste blog is alweer van 19 juni en de kans is groot dat er ook de komende weken wat minder blogs online komen. Dat heeft alles te maken met wat er achter de schermen gebeurt momenteel. Een nieuwe start…

Achter de schermen

Misschien heb je de blog gemist waarin ik vertelde dat ik in scheiding lag. Inmiddels ben ik (zo goed als) gescheiden. En ik heb een nieuwe woning gevonden waar ik met de meisjes ga wonen! Dat is bitterzoet. Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat er heel veel liefde in ons huis zit. Jullie hebben de (duurzame) make-overs van bijna alle ruimtes in onze woning kunnen volgen op de blog. De speelkamer, de slaapkamer, de kamer van de meiden, de badkamer, de keuken, de woonkamer en zelfs het gastentoilet! En natuurlijk de tuin… oo de tuin… wat zit er veel liefde en tijd in ons postzegeltje in de stad. En ons geveltuintje… Met pijn in mijn hart laat ik het achter.

Een nieuwe start

Maar ik kijk ook met veel licht en moed in mijn hart vooruit. Ik ben in mijn leven al meer dan 20 keer verhuisd. Ik kan dit. Ik weet dat ik van ieder plekje een thuis kan maken. En ik heb mijn vader al meerdere keren op Curacao en later in Nederland een groen paradijs zien maken (en zien moeten achterlaten). Naast liefde voor tuinieren heeft het me ook laten zien dat we dit doen voor onze mooie planeet, los van de voldoening die het geeft om in de tuin te werken en alles te zien groeien en bloeien.

Ik heb zin om van dit nieuwe huis een heerlijke plek te maken voor de meiden. Ik heb zin om een nieuwe speelkamer in te richten. Ik heb zin om alle tegels uit onze nieuwe tuin en voortuin te trekken en een groene oase te creeren. Zin om mijn Pieter Pot kast een nieuw plekje te geven en heerlijke verpakkingsvrije en veganistische maaltijden te maken in onze nieuwe keuken. Zin om met de kinderen te spelen, in het groene park waar ons huis aan ligt. Zin om nieuwe herinneringen te maken, groot en klein, in ons nieuwe huis. En zoals ik kan terugvallen in de herinnngeren aan mijn vader, is dit waarin ik berusting en vertrouwen kan vinden in de herinneringen aan mijn moeder tijdens alle verhuizingen. Ik hoor haar stem de afgelopen maanden vaak: “Asina bida ta” en “ku dios ke”. Het geeft me veel rust om te berusten in het leven zoals het is en zoals God het wil.

Afscheid gaat altijd gepaard met verdriet en rouw. Maar het is een nieuwe start. En het allerbelangrijkste heb ik bij me, tijdens dit proces. Mijn lieve, knappe, slimme, grappige, stoere, moedige dochters.

nieuwe start

Groene verhuis- en interieur content

Mijn werk en mijn leven zijn nauw met elkaar verbonden. Ik ben dit werk gaan doen, zodat ik het moederschap kon combineren met werken. De onderwerpen zijn met de kinderen meegegroeid. Van borstvoedingstips en wasbare luiers naar kunstzinnige opdrachten, groene kinderboeken tips en duurzaam speelgoed. Naarmate de kindjes ouder werden ging ik ook meer schrijven over onderwerpen die niet perse aan het ouderschap verbonden zijn, zoals plastic vrij leven, klimaatverandering, natuurlijke cosmetica, duurzame kleding, ecologisch schoonmaken en plantaardige voeding. Maar ook bijvoorbeeld over de dingen die ik voor mezelf doe, naast alle dingen die ik met heel veel liefde en plezier met en voor mijn kinderen doe. Mijn blog groeit met mijn kinderen mee, met mij mee, met het leven mee.

Het is voor mij dan ook heel logisch om jullie mee te nemen tijdens deze nieuwe start in mijn leven. Welke groene (en minder groene) keuze maak ik tijdens de verhuizing en het klussen? Welke kringloopvondsten scharrel ik bij elkaar? Hoe transformeer ik onze nieuwe voor- en achtertuin van betegelde lelijkheid tot groene, ecologische stadstuin? Hoe komt de nieuwe houten speelkamer van Isaya en Alela eruit te zien? En tal van andere before & after foto’s, reels, stories en blogs natuurlijk. Dus als je niks wilt missen, klik dan op subscribe op de blog. En je kunt me natuurlijk volgen op Instagram!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.