De groene cadeau gids (met fijne kortingscodes)

Om een beetje tegenwicht te geven aan alle Black Friday en Cyber Monday gekte, breng ik dit jaar weer de groene cadeau gids uit. In deze gids vind je duurzame cadeaus van milieuvriendelijke bedrijven en merken. Cadeaus waar je geen enkele consessies hoeft te doen op kwaliteit. Maar die wel een stuk minder vervuilend zijn voor de planeet. Duurzame cadeaus, van verschillende groene ondernemingen, waar je ook echt wat aan hebt en met fijne kortingscodes. Er zit voor iedereen wat bij: je kinderen, je partner, jezelf, vrienden en familie, collega’s, werknemers… Kom je even groene inspiratie voor de feestdagen opdoen?

De groene cadeau gids 2022

Yumeko - 25% korting

Yumeko staat altijd in mijn cadeaugidsen, want het is een van de mooiste groene merken die ik ken. Ze maken prachtig bad- en beddengoed van biologisch katoen, ecologisch linnen en biologisch wol. De mooiste lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, warme wollen dekens, badjassen, kruikzakken, handdoeken, dekbedden, kussens, matrassen… noem maar op. Alles duurzaam geproduceerd en van zeer hoge kwaliteit. De kindercollectie is ook prachtig. Zowel de meisjes als ik slapen al jaren onder Yumeko. De meiden hebben zacht katoensatijn en ik heb linnen beddengoed.

de groene cadeau gids

Dit merino wollen deken (zie ook header image) is mijn nieuwste aanwinst van Yumeko: eentje die al heel lang op mijn verlanglijstje staat. Het is een prachtig, zacht deken van 150 bij 220 waar je je de hele winter lekker in kunt oprollen. Een heerlijke cadeautip voor je partner en/of voor jezelf. Met dit deken kan de verwarming ook gelijk lager! Zeker met een lekkere kruik erbij in een van de mooie wollen kruikzakken van Yumeko. Een fijn cadeau voor die vriendin of familielid dat het altijd koud heeft. Yumeko is zo’n liefdevol cadeau. En nu krijg je van vrijdag 25 november t/m maandag 28 november €25,- euro korting op iedere €100,- euro die je besteed. Klik hier als je iets wilt bestellen.

ARMEDANGELS - 20% korting

Als je mij op Instagram volgt weet je dat ik al jaren fan ben van dit prachtige, duurzame kledingmerk. ARMEDANGELS staat in de groene cadeau gids omdat het merk tijdloze items maakt, van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, biologisch wol, tencel en gerecyclede stoffen. De kledingstukken van ARMEDANGELS zijn niet onderhevig aan modegrillen: het zijn stijlvolle items waar je in investeerd en je garderobe mee opbouwt. Je kunt alles met elkaar combineren, waardoor je met enkele kledingstukken heel veel verschillende outfits kunt creeren.

duurzame winter garderobe

De hele maand november krijg je 20% korting via deze link bij ARMEDANGELS. Dus als je op zoek bent naar een mooi cadeau voor je partner of naar een outfit voor jezelf tijdens de feestdagen, kom dan even kijken. De truien vind ik altijd hele mooie cadeau’s om te geven. En zelf heb ik een prachtige, lange zwarte jurk gekozen voor de decembermaand, die je op verschillende manieren kunt stylen voor casual, chique en comfy.

Jungluck - 20% korting

Natuurlijk staat Jungluck in de groene cadeau gids! Sinds ik dit natuurlijke cosmetica merk ging gebruiken begin augustus 2021 ben ik helemaal om. Jungluck maakt hoge kwaliteit natuurcosmetica met natuurlijke, veganistische en dierproefvrije ingredienten. De producten zitten in glas of papier verpakt in plaats van plastic en de verzending is plastic vrij en CO2 neutraal. In mijn Jungluck keuze gids vind je mijn favorieten. Meer inspiratie kun je ook opdoen in mijn ochtend routine met Jungluck. En de adventskalender van Jungluck.. oo ook zo’n mooi cadeau. Er is ook een hele fijne babylijn. Dus eigenlijk kun je bij Jungluck voor iedereen terecht deze feestdagen!

Jungluck

Van vrijdag 25 november t/m maandag 28 november krijgt je 25% korting bij Jungluck. Met mijn code KARI-GREEN krijg je daar nog eens 5% korting bovenop. Dus in totaal 30% korting via deze link. Tijdens deze dagen word 2 euro per bestelling gedoneerd aan een middelbare school in Malawi – een van de 5 projecten waar die Jungluck doorlopend steunt. Na deze Green Week actie kun je met 20% korting bestellen bij Jungluck, via deze link, als je tijdens het afrekenen de code GROENEKARI gebruikt.

Uoga Uoga - 20% korting

Dit prachtige 100% natuurlijke makeup merk is al jaren een van mijn eco friendly favorieten. Op het gebied van mineral makeup zijn ze echt expert en ook de cream producten gebruik ik met veel plezier. Behalve natuurlijk is het merk ook cruelty free en hebben ze bijvoorbeeld refills voor de mineral powder foundation, om verpakking te minimaliseren. Mijn favorieten bij Uoga Uoga zijn de foundation powders (ik gebruik al jaren “Never Sleeping Beauty”, de cream contour, de lip en blush cream en de wenkbrauw cream.

de groene cadeau gids

Uoga Uoga is een prachtig cadeau voor jezelf of iemand die van makeup houdt, maar op zoek is naar iets zonder chemische troep. De minerale makeup van Uoga Uoga is namelijk niet alleen zachter voor de planeet, maar ook gezonder voor jou en geschikt voor de gevoelige huid. Van 25 november tot en met 2 december krijg je 20% korting met de code KARI20 als je bestelt via deze link!

Slot Sofenstein - 10% korting

Oo wat een feest is Slot Sofenstein. Maar letterlijk. Dit tijdschrift voor kinderen beweegt mee op de seizoenen en de cadans van de jaarfeesten. Het is het hele jaar door feest in Slot Sofenstein. In het tijdschrift leren kinderen ieder seizoen over de natuur en de mooie jaarfeesten die over de hele wereld worden gevierd. Ze lezen prachtige verhalen uit verschillende culturen, doen spelletjes, opdrachtjes, maken kleurplaten. Slot Sofenstein is een parel. Met de mooiste illustraties en zoveel verschillende leuke ideeen, experimenten en opdrachtjes. Het is een feest om voor te lezen en samen uit te werken, maar ook echt een tijdschrift waar kinderen heerlijk zelf in kunnen verdwijnen. Je kunt hier een kijkje nemen in de zomer en herfst editie van Slot Sofenstein.

de groene cadeau gids

Slot Sofenstein komt 4 keer per jaar uit. Een dikke aanrader om cadeau te geven aan je (klein)kind (4-12 jaar) of een neefje of nichtje. Een prachtig tijdschrift als je groen ouderschap uit- en meeleeft. Isaya (7) en ik zijn groot fan en Alela (4) luistert ademloos mee naar alle verhalen die erin staan. Via deze link krijg je 10% korting op het abonnement met de code KARI10. Als je voor 27 november bestelt krijg je de herfsteditie gratis!

Pixum - 22% korting

Na de zomervakantie heb ik een fotoalbum gemaakt bij Pixum, voor de meisjes. Het was een heftige zomer door de scheiding en de verhuizing en ik wilde alle mooie momenten vastleggen voor ze. Alle heerlijke bezoeken aan het bos, het strand en musea, alle fijne momenten samen lezend, spelend, etend, genietend. Het is een prachtig zomervakantie boek geworden waar ze nu, maar ook later in kunnen bladeren en kunnen zien wat er allemaal ook was, naast de scheiding. Fotoalbums zijn zo’n waardevol cadeau. Je kan je eigen verhaal erin vertellen en delen met de mensen van wie je houdt.

Pixum kortingscode

Ik heb voor Pixum gekozen omdat ze CO2 neutral produceren en verzenden en de kwaliteit heel hoog is. Voor de winter heb ik voor Isaya en mezelf een puzzel bij Pixum laten maken van 500 stukjes! Zo tof, met een foto van ons drietjes erop. Het is een echte Ravensburger dus goede kwaltieit. Eeen verrassend heerlijke activiteit voor deze koude winteravonden: lekker gezellig samen puzzelen, chipjes eten en kletsen. We schieten al aardig op. Echt een dikke aanrader! Via deze link krijg je 22% korting t/m 12 december, als je de code KARI-PP22 gebruikt. Uiteraard ook op alle andere producten bij Pixum!

WOOCARES - 20% korting

WOO maakt circulaire home en body producten, zodat je mooie en kwalitatief goede lifestyle producten kunt kopen, zonder dat de planeet daar onder hoeft te lijden. De diffuser van WOO is bijvoorbeeld gemaakt van een oude wijnfles! Ze hebben prachtige kaarsen en ook home & body mists. Ik heb de geur Tranquility. Ook in gerecyled glas en zulke mooie branding. Zowel de flesjes zelf als de verpakking waarin het komt: een prachtig cadeau voor bijvoorbeeld je partner. De geuren van WOO zijn zalig.

Als je op zoek bent naar duurzame lifestyle producten, voor in je eigen huis of om cadeau te geven tijdens de feestdagen aan familie, vrienden, collega’s of medewerkers, gebruik dan de code WOOLOVESYOU20 zodat je 20% korting krijgt op je bestelling. De code is geldit t/m 31 december 2022.

Het Buitenspeeldoeboek - gratis verzending

Het Buitenspeeldoeboek is een ultieme groen ouderschap tip! Er zijn er vier: een wintereditie, lente editie, zomer editie en herfst editie. Vorig jaar herfst hebben we de herfst versie helemaal uitgespeeld: zo onwijs leuk! En voor de komende maanden liggen de andere buitenspeeldoeboeken klaar. We zijn ieder seizoen heel veel buiten. Het bos maakt ons alledrie zo gelukkig. Alsof de bomen, de paddestoelen, de planten, de bloemen, de bladeren, stenen, wortels en noten onze zorgen opzuigen, helpen dragen en er geluk voor teruggeven. Zo voelt het echt als ik in de natuur ben. Ook op het strand genieten we zo ontzettend in de warme maanden. De natuur is een groots cadeau.

de groene cadeau gids

In het buitenspeeldoeboek staan talloze opdrachten, spelletjes, experimenten en natuurweetjes afgestemd op het betreffende seizoen. Kinderen leren spelenderwijs over de natuur en de dieren in het seizoen. Hun creativiteit wordt gestimuleerd en ieder buitenspeel moment wordt een nog groter feestje. Als je een sneakpeak wilt in het winter buitenspeeldoekboek, klik dan hier. Met de code Sint22 krijg je gratis verzending via deze link.

Ivy & Loulou - Kari 10%

Vorige maand kreeg Alela haar allereerste makeup. Kindermakeup wel te verstaan. En natuurlijk helemaal milieu- en kindvriendelijk. De kindermakeup van Ivy & Loulou is 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij en plastic vrij. Zowel plastic vrij verpakt als vrij van micro plastics. Als je er meer over wilt weten, lees dan even deze blog! Het is een veilige en milieuvriendelijke manier om je kindje te laten spelen en experimenteren met makeup.

natuurlijke kindermakeup

Alela is er meeeega blij mee en speelt er heerlijk mee, dus Ivy & Loulou mag niet ontbreken in de groene cadeau gids! Een dikke aanrader voor alle kinderen die ook willen genieten van makeup, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze chemische stoffen binnen krijgen. Met de code Kari krijg je t/m 30 november 10% korting op je bestelling bij Ivy & Loulou.

SMYLE - 30%

Nog een heel praktisch en nuttig cadeau: de producten van SMYLE. Ik schreef er afgelopen maand over op de blog: de natuurlijke en plastic vrije monderzorgingsproducten van SMYLE. De plastic vrije tandpasta tabletjes zijn zo smaakvol en effectief en de mondwatertabletjes zijn een uitkomst! De set met deze tabletjes, een tandeborstel, tongschraper en flosdraad maakt een heel mooi en duurzaam cadeau voor iemand die bezig is om groene stappen te zetten.

plastic vrije mondeverzorgingsroutine

Ik krijg heel vaak de vraag: “waar moet ik nou beginnen met dat groene leven?” Ik zeg dan altijd “koop de volgende keer dat je een tandeborstel nodig hebt een van bamboe in plaats van plastic.” Het is een super laagdrempelige eerste stap. En je wordt dan iedere ochtend en avond tijdnes het poetsen herinnert aan het feit dat je milieubewustere keuzes wilt maken. Als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, ontstaat er vanzelf een wens om meer groene stappen te zetten! Van vrijdag 25 november t/m maandag 28 november krijg je 30% korting met de code Kari30 via deze link.

Lilliputiens

Lilliputiens is al jaren lang een van de favoriete speelgoedmerk van de meiden. Vanaf baby af aan eigenlijk! Ze hebben zulk schattig speelgoed voor allerlei soorten leeftijden, maar ook hele praktische producten zoals rugzakken (gercylcled), drinkbekers en broodtrommels (RVS) en bijvoorbeeld bad- en buitenspeelgoed en leuke kijk- en voorleesboeken. Hier vind je een zestal blogs die ik eersder schreef over Lilliputiens. De poppen zijn favoriet: zo mooi, zacht, divers en met zoveel zorg en liefde gemaakt. Mijn poppenmoeders spelen er dagelijks mee. Hier vind je een filmpje van de Lilliputiens poppencollectie van Isaya en Alela.

Voor Sinterklaas krijgen de meiden een Roodkapje theather van Lilliputiens. Met daarbij een prachtige nieuwe drie in een pop. Deze pop is zowel Roodkapje, als de wolf en grootmoeder (omdraaien), waardoor je het verhaal kan vertellen en naspelen. Hier zie je de Sint cadeautjes van Lilliputiens voor Isaya en Alela in een filmpje, dan zie je hoe het theater bijvoorbeeld werk! Ik ben zo benieuwd naar hun reactie! De complete collectie van Lilliputiens bekijken en een cadeautje bestellen kan hier.

Museumkaart

Zoals jullie weten bezoek ik iedere week het museum. Meestal met de meisjes, vriendinnetjes van Isaya en hun lieve ouders of met P. Maar het afgelopen jaar ben ik ook een keer of 6 in mijn eentje gegaan. Hoe gezellig het is met de meisjes, hoe fijn het is met P, het is ook heel bijzonder om alleen te gaan. Ik geniet daar intens van en laad er echt aan op. Sowieso aan kunst. Het werkt voor mij heel helend en ik voel ook altijd een gemis als we een tijdje niet zijn geweest. In deze blog vind je mijn 20 favoriete musea (ook leuk voor kinderen) en in deze blog vind je mijn 10 tips om een museumbezoek met kinderen relaxed en fijn te maken.

Natuurhistorisch museum Rotterdam

Een museumkaart is bij uitstek een heel duurzaam cadeau om te geven, omdat je een ervaring geeft in plaats van een product. En het toffe is: het is een heerlijke reeks ervaringen waar de ontvanger een jaar van kan genieten. Met je museumkaart kun je in heel veel musea in Nederland gratis naar binnen. Ideaal ook voor kortere bezoekjes met kinderen, als je een collectie in meerdere keren uitgebreid wilt bekijken of alleen even gaat voor een tentoonstelling. Je hebt de kosten van de kaart er na 3 a 4 bezoeken uit. Daarom mag de museumkaart niet ontbreken in de groene cadeau gids! Je kunt de museumkaart hier bestellen. Voor kinderen is er ook een kaart te koop: die is de helft goedkoper.

Hele fijne feestdagen! Nog meer inspiratie voor een groene Decembermaand vind je hier.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.