Genderneutrale poppen van Lilliputiens

Het speelgoed van Lilliputiens heeft een bijna Koninklijke status in ons huishouden: zowel Isaya als Alela zijn er dol op en spelen er dagelijks mee. Dus toen ik hoorde dat Lilliputiens genderneutrale poppen heeft uitgebracht wist ik zeker dat ze in de smaak zouden vallen bij de meiden. Ze ontvingen van het duurzame Belgische merk allebei een prachtige pop, die ze al weken met veel liefde verzorgen (Isaya) en opeten (Alela). De genderneutrale poppen heten Alex en Noa en brengen wat evenwicht in ons roze meisjeshuis.

Met poppen spelen is voor…

…alle kindjes goed. Als kinderen met poppen spelen wordt hun empatisch vermogen gestimuleerd, oefenen ze met (ver)zorgen, zelfstandig spel en het uiten van emoties en wordt hun fantasie geprikkeld. Dit zijn vaardigheden die zowel voor meisjes als voor jongens heel belangrijk zijn om te ontwikkelen. Met poppen spelen is helemaal niet alleen voor meisjes. De wereld heeft veel zorgzame en empathische mannen nodig. Maar ik snap heel goed dat een roze pop, in een kanten jurk en lange haren niet alle jongens aanspreekt. Zonder in stereotypes te vervallen voldoe het gewoon om te zeggen: het is fijn dat er poppen zijn die alle kindjes aanspreken. En dat vindt Lilliputiens ook. Daarom brachten ze drie nieuwe poppen in hun assortiment: Lou, Noa en Alex.

genderneutrale poppen van Lilliputiens

De genderneutrale poppen van Lilliputiens

Meet Alex

Alex is de nieuwe pop van Alela. Alex is een reispop, die komt in een zacht, stoffen koffertje, met een dekentje, knuffeltje, flesje, luier en pakje. Alex lijkt verdraaid veel op Alela en het was dan ook gelijk liefde op het eerste gezicht. En in het gezicht: als Alela Alex ziet verandert haar mond in een gigantische glimlach die vervolgens de halve pop opeet. Dikke vrienden de twee A’tjes.

Alex pop Lilliputiens

De pop en alle bijhorende accessoires zijn, net als al het Lilliputiens speelgoed, ontzettend zacht en van zeer goede kwaliteit. Dat voel en zie je gelijk. Ook ons oudere Lilliputiens speelgoed ziet er nog uit als nieuw [behalve de boekjes, die hebben we van wel honderd keer van voor naar achter en van achter naar voor voorgelezen]. Ook handig: je kunt Alex en accessoires wassen: wij doen dat op 30 graden.

Meet Noa

Voor de wat oudere kindjes zijn er twee poppen uitgebracht: Noa en Lou. Lou is een grotere versie van Alex en een dropje, maar toen ik Noa zag, wist ik zeker dat Isaya een gat in de lucht zou springen. En dat deed ze ook. Noa en Isaya zijn onafscheidelijk. Noa wordt met veel zorg en aandacht verschoond, gevoed, aangekleed en uitgekleed, gaat mee naar de peuters, mee naar bed en mee achterop haar fietsje. Als je mijn Instagram stories volgt, heb je Noa al vaak voorbij zien komen.

Noa pop Lilliputiens

Wel even voor full disclosure: Isaya heeft Noa hernoemd. Noa heet bij ons Sam. Ook een genderneutrale naam, dus ik denk dat Noa het prima vindt. Sam krijgt soms de fles, maar meestal borstvoeding. Dan gaat Isaya op bed liggen, in dezelfde houding als ze mij ziet liggen met Alela, en legt haar pop tegen zich aan. Vervolgens roept ze iedereen in haar omgeving op om stil te zijn, anders wordt haar baby afgeleid…. Nou, dan kun je me opvegen.

Meer Lilliputiens

Wil je meer weten over Lilliputiens en over de favoriete items van de meiden uit hun duurzame collectie? Lees dan deze blog! En wist je dat Lilliputiens ook geweldige bak- en kookspullen heeft? Isaya heeft er pizza mee gebakken en brood mee gebakken.

genderneutrale poppen

Genderneutrale poppen kopen

Wil je een van de genderneutrale poppen kopen voor jouw kindje of ben je op zoek naar een mooi, duurzaam cadeau? Je koopt Alex hier en Noa hier.


Columns by Kari

Ad [gifted] + affiliate

2 thoughts on “Genderneutrale poppen van Lilliputiens

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.