Duurzame verjaardagscadeau’s van Lilliputiens voor Isaya & Alela

In juni en juli zijn Isaya & Alela jarig en om dat te vieren kregen ze een paar prachtige, duurzame cadeaus van Lilliputiens. Een merk waar de meisjes al jaren fan van zijn: het speelgoed en spelmateriaal en de boekjes en poppen worden allemaal met veel liefde gebruikt en gekoesterd. In deze blog vind je een rugzak van gerecyclede PET-flessen voor Isaya, een prachtig nieuw popje voor Alela en houten spaarpotten voor allebei de meiden. Ben je op zoek naar een mooi, duurzaam cadeau of gewoon benieuwd wat de meisjes voor hun verjaardag krijgen van Lilliputiens, lees dan gauw verder!

Als je mijn blogs al een tijdje leest, weet je dat we al heel lang dol zijn op Lilliputiens. Ik zal in deze blog linken naar een paar andere blogs over Lilliputiens, zodat je nog meer inspiratie kunt opdoen. De producten in deze blog zijn PR producten, maar ik heb alles zelf geselecteerd zodat ik zeker wist dat het duurzame cadeaus zijn en producten waar de meisjes ook echt wat aan hebben. De meisjes hebben de cadeautjes nog niet gekregen, omdat ze nog niet jarig zijn geweest, maar ik zal na hun verjaardagen op mijn Instagram stories laten weten wat ze ervan vonden!

Een rugzak van gerecyclede PET-flessen

Isaya gaat na de zomer naar de 1e klas (groep 3). Ze was dus toe aan een grotere rugzak. Ze heeft nu ook een rugzak van Lilliputiens en die zal doorgegeven worden aan Alela. We wilden uiteraard wel een duurzame rugzak voor Isaya uitkiezen en toen ik deze Alice tas zag, gemaakt van gerecyclede PET-flessen, was ik gelijk enthousiast. Isaya is dol op Alice – dat is haar favoriete Lilliputiens figuurtje.

lilliputiens rugzak gerecycled PET

De rugzak is A4 formaat en heeft veel ruimte. Er passen sowieso een broodtrommel, een drinkfles (in een aparte houder), sloffen en nog wat extra kleding of schoolmateriaal in. Er zijn nog twee extra insteekvakken voor papier of kleine spulletjes. Het grote vak gaat dicht met een rits en daaroverheen gaat de Alice-flap dicht met een magneet.

gerecyclede rugzak

De schouderbanden hebben een extra klipje op de borst, zodat de rugzak goed op de schoudertjes kan blijven hangen, ook als ze een dikke jas aangeeft.

Je kunt deze Alice rugzak hier kopen. Lilliputiens heeft nog een paar andere rugzakken van gerecyclede PET-flessen, waaronder deze blauwe. De tassen kunnen gewassen worden op 30 graden.


Lees ook: Spelenderwijs leren tellen en rekenen met Lilliputiens


Een klein, lief popje voor Alela

Maia zwart popje Lilliputiens

Alela en Isaya zijn allebei dol op de poppen van Lilliputiens. Met name de genderneutrale poppen. Wat zijn die een hit! Maar dit popje… ooo dit popje gaat Alela zo lief vinden. Ze is heel klein (17 cm) en heet Maia. Maia is geschikt voor kindjes vanaf 3 maanden. De meiden hebben inmiddels een mooie verzameling poppen: de helft heeft een witte huid en de andere helft een bruine of zwarte huid. Zichtbaarheid en vertegenwoordiging is belangrijk. Wat kinderen iedere dag te zien krijgen vormt hun wereldbeeld. We wonen in een prachtige, diverse wereld en ik vind het daarom heel belangrijk dat deze weerspiegeld wordt in hun speelwereld. Uit onderzoek blijkt dat kinderen al op hele jonge leeftijd bepaalde oordelen en associaties kunnen ontwikkelen over huidskleur. Popjes met een bruine of zwarte huid aanbieden versterkt de (van nature aanwezige) positieve associaties met verschillende huidskleuren: “Dit popje is lief en mooi. Dit popje is mijn vriendje.” En dan is het alleen maar logisch voor het kind dat deze positieve associaties ook in de buitenwereld verder leven en/of geprojecteerd kunnen worden op de eigen huidskleur. Lees hier verder over dit onderwerp en hoe je met je (jonge) kind kunt praten over huidskleur en racisme.

Je kunt Maia hier kopen.

Houten spaarpotten van Lilliputiens

houten spaarpotten lilliputiens

De meiden hebben allebei een spaarpot. Daar stoppen ze alle centjes in die ze van oma Friesland krijgen. Oma Friesland poetst de muntjes voor de meisjes op en Isaya & Alela stoppen ze vervolgens met veel plezier in hun spaarpotten. Tenminste, dat deden ze: de spaarpotten zijn vol! Er wordt namelijk nog niks gekocht door de meiden. Isaya krijgt nog geen zakgeld: daar wachten we mee tot dit op school aan bod komt. Maar een nieuwe spaarpot was dus wel welkom voor beide meiden. En hoe schattig zijn deze houten spaarpotten! Alice voor Isaya en Maurius voor Alela.

houten spaarpotten van Lilliputiens

Wat ik er heel fijn aan vind is dat ze niet kunnen breken. Hun huidige spaarpotten zijn prachtig, maar kwetsbaar. Spaarpotten die ze hun leven lang zullen koesteren en Isaya weet al heel goed hoe ze daar mee om moet gaan. Maar Alela is nog jong en laat daarom natuurlijk nog wel eens wat vallen. Met deze houten spaarpotten maakt dat niks uit. Dat maakt ze daarom niet alleen tot spaarpotten maar ook tot speelmateriaal en oefenmateriaal: muntjes tellen, verschillende formaten munten herkennen, van groot naar klein leggen, rekensommen maken.

De Alice spaarpot is hier verkrijgbaar

De Maurius spaarpot is hier verkrijgbaar


Ik hoop dat je fijne, duurzame inspiratie hebt opgedaan! Als je nog meer favoriete Lilliputiens producten wilt ontdekken, neem dan eens hier een kijkje:


Columns by Kari

AD- PR producten, affiliate links

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.