Zero Waste Review: de conditioner bar

Ik probeer ons leven steeds meer zero waste – verpakkingsvrij of verpakkingsarm en/of plastic vrij – te maken. Zo zijn we de afgelopen 2 jaar overgestapt op shampoo bars, bamboe tandenborstels, zero waste flossen, zero waste scheren, de menstruatie cup, blokken vaste zeep, verpakkingsarm boodschappen doen en tal van andere milieuvriendelijkere keuzes voor alledaagse producten. Ik test regelmatig zero waste producten, om te ontdekken of iets nog beter of meer zero waste kan. In een nieuwe serie blogs deel ik mijn review van allerlei soorten zero waste producten. Vandaag is de kick-off met de conditioner bar!

De Zero Waste Reviews

Mijn favoriete shampoo bars

Holland & Barrett deed een 7 Day Zero Waste Challenge waar ik aan mee deed op Instagram. Een van de dagen stond in het teken van de shampoo bar en conditioner bar. Ik gebruik nu bijna 1,5 jaar shampoo bars en heb verschillende soorten getest. Mijn favorieten zijn van Shampoo Bars en van HappySoaps. Deze laten geen residu achter in je haar, zoals sommige natuurlijke shampoo bars en je haar wordt er niet vet van. Ik heb een heel gevoelige hoofdhuid en krijg van de meeste shampoo’s een pijnlijke en geïrriteerde hoofdhuid. Maar bij deze twee merken niet!

Een conditioner bar

Je gebruikt een conditioner bar in plaats van conditioner ui teen fles. Dus nadat je je haren hebt gewassen, maak je de blok vaste conditioner nat en wrijf je deze een paar keer door de uiteinden van je haren. Een conditioner bar had ik nog niet getest, omdat mijn haar het niet echt nodig heeft: ik heb heel dun haar, dus in principe is shampoo voldoende. Maar ik was natuurlijk wel heel benieuwd en ik hoopte dat het een geschikt product zou zijn voor mijn vrouw, die wel heel dik en lang haar heeft. Ik testte een conditioner bar van Ethique: The Guardian Conditioner Bar. Deze is speciaal voor beschadigd en pluizig haar. De bar bevat onder andere kokosolie en cacaoboter en heeft een aangename citrus geur.

Mijn ervaring met de conditioner bar

Het was een hele fijne ervaring: weer eens voelen hoe mijn haar voelt met conditioner. Dat super zachte is natuurlijk heerlijk! Ik voelde wel gelijk aan dat dit mijn haar waarschijnlijk vetter zou maken. Niet omdat de bar je haar vet maakt, maar omdat mijn haar van iedere verzwaring vetter wordt omdat het zo dun is. Ik was mijn haar 2 keer per week en moet er goed op letten dat ik geen overbodige producten gebruik die mijn haar vet maken. Het viel overigens wel mee, hoe (snel) het vet werd. Pas 1 dag voor ik normaal gesproken mijn haar weer zou wassen, was mijn haar iets vetter dan normaal. Als je dus “normaal haar” hebt, denk ik dat je hier geen last van zult hebben. De conditioner bar van Etique laat geen vettige residu achter. En mijn hoofdhuid reageerde er ook niet geïrriteerd op.

Eindoordeel

Ik gebruik de conditioner bar niet bij iedere wasbeurt: dat heeft mijn haar simpelweg niet nodig. Maar ik vind het zo nu en dan wel fijn: wat zachter haar, wat extra verzorging. Voor mijn vrouw is dit een ideaal alternatief voor conditioner uit een plastic fles. Als je meer over hoe mijn vrouw haar haren op natuurlijke wijze verzorgt en styled, check dan even deze blog! En als je meer wilt weten over plastic vrij je haren verzorgen, dan vind je meer inspiratie in deze blog.

Columns by Kari

gifted product

2 thoughts on “Zero Waste Review: de conditioner bar

  1. Ik heb zelf ook heel dun haar maar gebruik wel altijd conditioner omdat het anders in de knoop gaat zitten en ik mijn haar beschadig met borstelen. De conditioner van Happy Soaps (ik gebruik de Aloë Vera bar) vind ik echt super! Mijn haar is lekker zacht maar niet zo zwaar als met “normale” conditioner, ik wil niet anders meer!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.