Een week in het leven van De groene mama

Voor deze blog neem ik jullie een weekje mee in mijn leven. Mijn werkweek, mijn dagen met de meisjes en mijn vrije tijd. Ik laat zien hoe een werkdag eruit ziet en aan welke opdrachten ik werk, welke activiteiten ik met Isaya en Alela onderneem en hoe ik mijn tijd zonder hun doorbreng. Ook vind je heel veel fijne kortingscodes in deze blog, van lopende samenwerkingen. Een week in het leven van De groene mama, of gewoon; een week in het leven van mij. Een single mama, een full time blogger en content creator en boulder- en kunstliefhebber.

Zondag

Eindelijk is het zover, we mogen naar de tentoonstelling van Vermeer in het Rijksmuseum. Ik heb al maanden kaartjes en vandaag gaan we er eindelijk heen. Het is prachtig. Enkele weken geleden zag ik de tentoonstelling “Vrel, voorganger van Vermeer” en dat was een toffe voorbereiding. Ik wil ook graag naar “Vermeer en tijdgenoten” in Delft. In deze blog vind je onze 20 favoriete musea. Na de tentoonstelling zijn we lekker op een terrasje gaan zitten: het eerste wijntje in de zon van 2023. Heerlijk.

vermeer tentoonstelling
Vermeer in het Rijksmuseum
Maandag

Tweede Paasdag, maar voor mij een werkdag omdat de meisjes op maandag en dinsdag niet bij mij zijn. Ik begin de werkdag vroeg met het editen van een reel voor het natuurlijke cosmetica merk MADARA. De beelden heb ik zaterdag al opgenomen, nu moet alles aan elkaar geplakt worden. Op Instagram zie je een filmpje van 60 seconden, maar er gaat bijna 6 uur werk achter schuil.

Om half 10 stop ik om te gaan boulderen met vrienden. Heerlijk even spelen en ploeteren. Behalve dat ik boulderen onwijs leuk vind en er sterk van word, is het ook een soort therapie sinds de scheiding. Tegen het middaguur ben ik weer thuis en ga ik verder met werken.

Ik moet een story posten voor ARMEDANGELS, een prachtig duurzaam kledingmerk. Mijn kortingscode is nog tm 24 april 2023 geldig: met de code KARIVDHEIDE15 krijg je 15% korting bij ARMEDANGELS. Verder moet ik koken en filmen voor Green Chef – een maaltijdbox met heerlijke vegan gerechten. Ook daar heb ik een fijne kortingscode voor! Met de code CHEFKARI90 krijg je tot 90 euro korting op je eerste 4 boxen. Ook op de planning vandaag: een blog schrijven over veganistische voedingssupplementen voor Vitaminfit, een andere groene opdrachtgever. En natuurlijk ook hier een handige kortingscode voor: met de code KARI10 krijg je 10% korting op je bestelling bij Vitaminfit.

green chef
de maaltijd die ik maakte voor Green Chef

Het is een drukke week qua samenwerkingen dus ik besluit deze week geen blog online te laten gaan. Ik probeer werk en leven zoveel mogelijk in evenwicht te houden en hoewel ik graag consistent post vind ik het belangrijker dan mijn content kwalitatief goed is.

Dinsdag

Vroeg uit de veren voor haar en makeup want Vitaminfit komt shooten vandaag. We gaan foto’s en video’s maken in mijn huis, dus niet alleen ik, maar ook de benedenverdieping moet er een beetje presentabel uitzien. Ik maak twee heerlijke recepten maken voor de shoot – vegan smoothie en vegan buddhabowl – dus er moet ook een en ander voorbereid worden in de keuken: de kikkererwten moeten geweekt en gekookt worden en er moet een verse lading vegan harissa en vegan tzatziki klaarstaan. Het is een hele gezellige shoot en we lunchen aan het einde gezellig samen. Het recept van de vegan buddha bowl vind je op het Vitaminfit Instagram account.

Na de lunch is het tijd voor emails. Deze en volgende week lopen er ook samenwerkingen met onder andere Snuggs – duurzaam geproduceerd period underwear -, Blabloom – een groene webshop voor het hele gezin – en Rosental Organics – een eco friendly cosmeticamerk. Met de code KARI krijg je maar liefst 30% korting bij Rosental Organics. Mijn content is ingezonden en goedgekeurd, dus dat kan ik gaan inplannen. Verder moet ik wat facturen versturen, productfoto’s maken en een recept uitwerken. Ook doe ik de pakketjes, met mijn boek De groene mama, op de bus voor de winnaars van de winactie van vorige week. Tegen 4 uur besluit ik dat het genoeg is. Ik klap mijn laptop dicht en ga boulderen. Daarna nog even een lekker wijntje in de zon met een klimvriend en naar huis om te koken.

boulderhal kunststof
Klimmen & drinken
Woensdag

Sinds enkele weken douche ik koud. Ja. Je leest het goed. Dit Tropenkind doucht koud. Niet iedere dag, maar wel zo’n 4 keer per week. Ik hou het nu 1,5 minuut vol. Het is getriggerd door het luisteren naar het boek van Wim Hof en mijn allereerste nieuwjaarsduik ooit (en de idioot hoge energierekening). Samen met een vriendin ga ik, in het verlengde hiervan, een ochtenddip nemen in een meer vlakbij mijn huis. Waanzin. Waar begin ik aan? Aan cold dipping blijkbaar. Maar ik wil heel graag surfen deze zomer, dus ik zie het als een voorbereiding. Het is een super toffe ervaring en ik wil het vaker gaan doen. Na afloop maken we een lekkere wandeling en daarna ga ik weer aan het werk.

cold dipping de groene mama
Cold dipping

Na de lunch haalde ik de meisjes op van school: oooo wat had ik ze gemist! Heerlijk om die lieve lijfjes weer te knuffelen, die vrolijke gezichtjes weer te zien en die schattige stemmetjes vol verhalen te horen. Ik ben weer compleet. Alela gaat naar een verjaardagspartijtje en Isaya en ik gaan boulderen.

de groene mama
Isaya in de boulders

Als de meisjes slapen moet ik nog even werken. Ik post een reel in samenwerking met Snuggs. Een opdrachtgever met wie ik nu twee jaar samenwerk en heel blij mee ben. Als je het period underwear van Snuggs nog niet kent, lees dan even deze blog. Het is zo’n aanrader! Mijn kortingscode KARI geeft je nog t/m 18 april 2023 15% extra korting op je bestelling.

Donderdag

De dag begint met kroelen met de meisjes in bed, gevolgd door de rest van onze ochtend routine op schooldagen. Alela’s klasje ziet er zo gezellig uit! Helemaal in de lente sferen. Ik hou zo van de Vrije School. Op de terugweg van de school run een regenbui op mijn snoet en dan aan het werk. Ik moet statistieken uploaden voor een campagne, een factuur versturen en de reel die ik vanavond wil posten afmaken. De beelden zijn al gefilmd en geedit, alleen de tekst moet er nog in. Ik kies alvast muziek uit, zet een linkje naar de producten in mijn bio en schrijf mijn caption, zodat als de meisjes vanavond slapen ik alles online kan zetten.

vrije school
AlelaΒ΄s gezellige klasje

Om 11 uur stop ik met werken zodat ik 1,5 uur heb om aan het huishouden te besteden: de afwas, de was, stofzuigen, afstoffen, opruimen. Ik bewaar ook wat klusjes om samen met de meisjes te doen. Ik vind het belangrijk dat ze dat leren maar ook om voor te leven dat je goed voor je huis en spullen mag zorgen. Dat daar een bepaalde voldoening en waarde inzit. Na de lunch haal ik Alela op – die heeft als kleuter korte dagen. Ze neemt een vriendinnetje mee naar huis en ze spelen en knutselen gezellig in de woonkamer. Als we Isaya hebben opgehaald breng ik het vriendinnetje thuis en spelen de meisjes en ik lekker verder. Ze hebben een evenwichtsbalk van Blabloom gekregen, zo leuk:

Vrijdag

Als ik de meisjes naar school heb gebracht fiets ik door naar de klimhal. Ik drink koffie en maak wat werk af: ik heb een samenwerking met Crisp – een heerlijke online supermarkt. Via deze link krijg je 15 euro korting op je bestelling. Daarna ga ik lekker klimmen met vrienden. Heerlijk spelen. Na de lunch haal ik de meisjes op van school (ze zijn altijd lekker vroeg uit op vrijdag) en fietsen we door naar het bos. Met de elektrische bakfiets is het ongeveer een half uur. We komen vaak in dit bos en de meisjes kennen de route, hun favoriete plekjes, vaste stekjes bij het water en favoriete klimbomen. Het begint al echt lente te worden in de natuur en we hebben een zalig zonnetje. We genieten zo intens en ik voel me zo dankbaar. Er worden prachtige schatten verzameld en Isaya maakt foto’s voor een lente bingo die ze wil maken voor haar klasje. We sluiten af met thee en limonade op het terras en dan fiets ik, een heel gelukkig moeder ei, weer naar huis. Op vrijdagavond mogen de meisjes altijd filmpjes kijken op Netflix (verder voeden we schermvrij op).

zaterdag

We hebben alledrie behoefte aan een uitslaap- en chill ochtendje. Dus we gaan we lekker luieren in bed, ik maak een vegan omeletje voor de meisjes en we dartelen wat rond in onze pyjamas. Daarna gaan we in de tuin werken. Het is prachtig weer en de bloembollen die we afgelopen herfst hebben geplant staan mooi in bloei. Vorig jaar hebben we heel veel werk verricht, na de verhuizing, om de tuin milieuvriendelijker te krijgen. Ik ben zo benieuwd hoe de tuin er komend seizoen uit gaat zien en ik heb zoveel zin om de tuin nog groener te maken.

‘s middags hebben de meisjes een feestje en een speelafspraakje. Ik voel me compleet ontredderd zo zonder mijn kroost, als een kip zonder haar kuikens. Ik “leen” ze liever niet uit op de dagen dat ze bij me zijn en single mom life slaat me even helemaal uit het veld. Ik ga met een vriend naar de opening van een nieuwe klimhal. Na afloop voel ik me wat beter – ik ben zo dankbaar voor alle lieve mensen met wie ik deze sport kan doen. De meisjes zitten vol heerlijke verhalen over hun middag als ik ze ophaal. We eten lekker in het zonnetje in de tuin en ik voel de dankbaarheid weer indalen.

de groene mama
Zondag

We slapen weer lekker uit en kroelen met z’n drietjes in bed. Ik hou van zondagen! Daarna gaan we naar de nieuwe klimhal met vrienden. De meisjes klimmen, klauteren en spelen met een vriendje en wij ploeteren op de nieuwe sets. Het is een heerlijke ochtend. Pas drie uur later lopen we, helemaal vrolijk, naar buiten.

Ik maak een lekkere lunch voor de meisjes en daarna doe ik ze in bad. Een heel fijn ritueeltje waar ik echt de tijd voor neem: met aandacht afdrogen, die lieve kleine lijfjes masseren, olie in de haartjes, kammen, vlechten, oortjes schoonmaken, tandjes poetsen, zachte, schone kleertjes aan. Daarna houden ze allebei een dansvoorstelling en lees ik boekjes voor: een ander ritueeltje op wisseldag. Aan het einde van de dag moet ik ze bij mijn ex brengen. Isaya (7) is inmiddels – we zijn nu ruim een jaar gescheiden – gewend aan de overgangen, maar Alela (4) vindt het nog steeds vreselijk. Mijn hart breekt altijd in duizend stukjes als ik haar huilend moet achterlaten.

single mom

Thuis zet ik de laatste samenwerkingen van deze week in mijn stories: met Club 9 – de allerfijnste matrassen ever! Hier kun je er meer over lezen en met de code COLUMNSBYKARI10 krijg je 10% korting op je bestelling of abonnement. En met een voor mij nieuw merk – NCY Essentials – dat CBD olie maakt. Ik heb veel zin om het te gaan testen, in mijn zoektocht naar beter slapen. Ook hier heb ik een kortingscode voor, mocht je op zoek zijn: KARI10 voor 10% korting. Daarna kook voor een vriend en ga op tijd naar bed. Morgen een nieuwe werkweek: dan lezen jullie deze blog! Fijne week! Bon Siman!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.