Neem een kijkje achter de schermen | Columns by Kari

Ben je benieuwd hoe het allemaal werkt, “dat bloggen”? Misschien wil je graag blogger worden of ben je recent een blog gestart? Kom eens een kijkje nemen achter de schermen van columnsbykari.com. De serie, “Achter de Schermen bij een Blog“, is namelijk compleet! Dertien “afleveringen” waarin ik over alles, wat er komt kijken bij bloggen, schrijf.Β 

Ik krijg zo vaak vragen van andere bloggers, over bloggen. Ik geloof in het delen van kennis en informatie. Dus als het jou helpt, ben ik blij. De serie “Achter de Schermen bij een Blog” bestaat uit de volgende artikelen:

Deel 1: Artikelen Schrijven & Inplannen

Hoe en waar doe je inspiratie op, hoe schrijf je goede artikelen en welke overzichtelijke tools kun je gebruiken om je artikelen in te plannen & te delen?

Deel 2: Alles over SEO

De SEO waarde van je artikelen is van groot belang als je gevonden wilt worden door search engines als Google, Bing en Yahoo. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel β€œZoekmachine Optimalisatie”.

Deel 3: Foto’s Bewerken zonder Photoshop

Hoe bewerk je foto’s voor je blog en Instagram? Ik deel mijn favoriete apps om foto’s mee te bewerken en blogafbeeldingen mee te maken. Ik gebruik geen Photoshop en ik heb de onbetaalde versies van alle apps.

Deel 4: Alles over DA waarde

Je DA (Domein Authority) bepaalt hoe goed je site scoort bij zoekmachines en hoe gemakkelijk mensen bij je artikelen terecht komen als ze ergens naar op zoek zijn. Hoe verbeter je jouw DA?

Deel 5: Statistieken en Google Analytics

Als je een blog of website hebt, waar je ook graag geld mee wilt verdienen, moet je jouw bezoekers kennen. Je moet niet alleen weten hoeveel unieke bezoekers jouw website iedere maand trekt, maar ook wie die bezoekers zijn.

Deel 6: Je Tijd en Content Beschermen

Als blogger zet je je product in eerste instantie gratis neer voor de buitenwereld. Je foto’s en je teksten kunnen opgeslagen en gekopieerd worden en opnieuw gepubliceerd worden, zonder credits. Hoe bescherm je je content tegen diefstal? Maar ook: hoe kun je je tijd en content beschermen als je samenwerkingen aangaat met bedrijven?

Deel 7: Administratie bijhouden als ZZP’er

Als je geldt verdient met bloggen ben je verplicht om je administratie bij te houden en BTW aangifte te doen. In deze aflevering alles over het hoe & waarom, de voordelen en mijn tips om een administratie op te bouwen en bij te houden.

Deel 8: Een Mediakit maken

Als je geld wilt verdienen met je blog is het belangrijk dat je een mediakit, met informatie over jouw website, statistieken en samenwerkingsmogelijkheden, beschikbaar hebt voor bedrijven. Wat staat er precies in, hoe geef je het vorm en hoe deel je jouw mediakit met bedrijven?

Deel 9: Barterdeals en Betaalde Samenwerkingen

In dit artikel ga ik in op de verschillende soorten samenwerkingen die je kunt doen als blogger. Ook geef ik tips voor hoe je opdrachten kunt binnenhalen en enkele do’s & don’t als het aankomt op barterdeals, betaalde samenwerkingen, linkplaatsing, giveaways en freelance schrijfopdrachten.

Deel 10: Pers Evenementen

Wat voor soort evenement zijn er voor bloggers, waarom zijn ze leuk & handig, hoe kom je er binnen en hoe zorg je ervoor dat je er opdrachten uithaalt?

Deel 11: Gastblogs schrijven en werken met Gastbloggers

Waarom is gastbloggen niet alleen heel erg leuk, maar ook belangrijk? En hoe pak je dat aan, als blogger, om zelf gastblogs te schrijven en/of op jouw eigen blog met gastbloggers samen te werken?

Deel 12: Je eigen Brand en Huisstijl

Wat onderscheidt jou van alle andere bloggers? Wat maakt jou uniek? Wat is jouw brand? Er zijn duizenden bloggers in Nederland. Maar waarom zouden lezers naar jouw site toe komen? Branding is een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf, dus ook van jouw blog.

Deel 13: Social Media

Social media is een belangrijk onderdeel van bloggen. In deze (voorlopig laatste) aflevering vertel ik hoe ik social media gebruik en ook hoe vooral niet.

Andere leuke leestips over bloggen, blogger worden en het blogleven

Een belangrijk onderdeel van je blog laten groeien is het hebben van een self hosted website. Lees daarom ook zeker mijn artikel over het maken van een selfhosted website: How & Why go Selfhosted and How Much Does it Cost?

En als je helemaal aan het bloggen bent geslagen, dan herken je dit helemaal: “You know you are a blogger if…”Β En is het leven zoals het er op Instagram uit ziet echt zoals het is? Bekijk de bloopers van mijn Instagram foto’s hier: “Instalife vs Real Life.

Veel succes & vooral veel plezier als je aan het bloggen gaat!

Columns by Kari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.