Mijn Dierproefvrije Makeup Routine | Zomer 2018

Mijn makeup routine is niet alleen steeds dierproefvrijer, maar ook steeds natuurlijker geworden. Ik kies steeds vakerΒ voor merken, die producten maken zonder chemische troep, maar met biologische en natuurlijke ingrediΓ«nten. Merken die bewust op zoek zijn naar manieren om producten te creΓ«ren die niet alleen beter zijn voor de mens, maar ook voor de aarde en de dieren. Dr. Hauschka is een van mijn favoriete natuurlijke cosmetica merken. Hun dierproefvrije makeup is van fantastische kwaliteit en ruikt zalig en de drijfveren van het bedrijf spreken mij enorm aan. Daarom bevat mijn Dierproefvrije Makeup Routine voor de Zomer van 2018 heel veel Dr. Hauschka. En een aantal andere cruelty free favorites!

Dierproefvrije Makeup

De basis

  • Arganique Coco Sun Tanning: Dit is echt een heerlijk product. Een verzorging en een zonbeschermer in een. De perfecte basis voor je makeup in de zomer. Meer over dit product lees je in mijn natuurlijke zonnebrand review.
  • Charlotte Tilbury Wonderglow: Dit is de beste primer die ik ooit heb gebruikt. Zelfs nog fijner dan de Dr. Brandt Pores No More, die toch echt wel mijn holy grail was. Van deze primer krijg je echt die “glow from within” look. Hij is ook geweldig om te dragen zonder makeup, gewoon als instant boost voor je huid.
  • Dr. Hauschka Foundation: Een van de fijnste beauty verassingen van het afgelopen half jaar is deze foundation van Dr. Hauschka. Hij doet mij denken aan de Charlotte Tilbury Light Wonder foundation: lichtgewicht en toch een hele mooie dekking. Een super natuurlijke finish en blijft de hele dag mooi.
  • Catrice Liquid Camouflage Concealer: Een echte aanrader, als je op zoek bent naar een dierproefvrije concealer die de vermoeidheid onder je ogen en rode plekjes verdoezelt. Lees mijn volledige review hier!
  • Dr. Hauschka Translucent Bronzing Fluid: Dit is echt zo’n product waar je blij van wordt en gewoon moet proberen als je het ziet. Je kunt het gebruiken als “all over” product, om je huid een zomerse tint te geven, maar ook als contour/bronzer liquid. In dat laatste geval breng je het alleen aan op de plekken waar je normaal je contour en/of bronzer aanbrengt. Love it!
  • Dr. Hauschka Colour Correcting Powder: Colour correcting is echt een fantastische manier om oneffenheden, donkere plekken en rode vlekken te verbergen. Deze poeder is een gewone poeder, die je makeup set, maar tegelijk ook oneffenheden “correct”. Heel snel mijn favoriete poeder geworden.
Diepte en dimensie

  • Dr. Hauschka Teint Powder: Een prachtige contour poeder uit de Purple Light Limited Edition collectie van Dr. Hauschka. Om de een of andere reden werkt de kleurencombinatie van bruin, paars en beige perfect.
  • Dr. Hauschka Eyeshadow Palette: Ik gebruik de roze kleur uit dit oogschaduw palette vaak als blush, omdat het zo’n mooie, zachte tint is. Zoals je op de foto hieronder kan zien, zet ik dit oogschaduw palette ook in alsΒ oogschaduw en wenkbrauwpoeder.
  • Milani Highlighter: Zo’n heerlijk merk dit. Niet natuurlijk, wel dierproefvrij en betaalbaar. En super goede kwaliteit.
  • Sukin Hydrating Mist Toner: Zoals ik in mijn blog over “flawless foundation” uitlegde, is een face mist een absolute must. Sukin is een mooi, natuurlijk en eco-friendly merk dat heel betaalbaar is. Deze mist toner werkt prima als facemist om je foundation mee aan te brengen, je makeup te setten en je look op te frissen gedurende de dag.
Ogen

  • Boho Green Makeup Mascara: Boho Green Makeup is een van mijn nieuwe favorieten. Een heerlijk groen en natuurlijk makeup merk! Deze mascara is niet waterproof: dus op een warme zomerdag wel even rekening mee houden. Maar verder heel fijn: geeft een mooie, natuurlijke look.
  • Sleek Eyebrow Gel: Sleek is niet natuurlijk, wel dierproefvrij (wel onderdeel van een moederbedrijf dat wel op dieren test!). Ik had deze vorige jaar gekocht, voor vakantie, omdat hij zo handig klein is. Niet perse een aann- of afrader, maar momenteel de enige cruelty free browgel die ik heb.
Lippen

The Finished Look

2 thoughts on “Mijn Dierproefvrije Makeup Routine | Zomer 2018

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.