Lekkere & makkelijke manieren om vegan proteine binnen te krijgen

Je lichaam heeft eiwitten hard nodig. Voor gezonde botten en sterke spieren. Maar ook de rest van je lichaam heeft eiwitten nodig, om nieuwe cellen te maken. Het zijn een soort bouwstenen en ze geven je energie. Ook zorgen ze voor de opbouw en het herstel van je spieren en voor gezond haar en huid. Daarnaast heb je proteïne nodig voor de verspreiding van zuurstof door je lichaam. Kortom, je kunt niet zonder. Je hebt ongeveer 0,8 gram proteïne per kilo lichaamsgewicht nodig. En die kun je gewoon uit plantaardige bronnen halen. In deze blog deel ik heel veel eiwitrijke vegan recepten, maar ook 3 eenvoudige en lekkere manieren om vegan proteine kant & klaar binnen te krijgen.

Plantaardige proteine

vegan proteine

Er zijn ontzettend veel plantaardige voedselbronnen die rijk zijn aan proteïnen. Ik kan me voorstellen dat als je gewend bent om vlees, vis en zuivel te eten je je eventjes afvraagt waar je die eiwitjes dan precies kan vinden. De volgende 100% plantaardige voedingsbronnen zijn onder andere rijk aan eiwitten. Klik op de ingredienten en ga rechtstreeks naar mijn vegan recepten met deze eiwitrijke ingredienten!

plantaardige bronnen van proteine

Ik vind het lekker om, naast eiwtitrijke vegan maaltijden, zelf proteine repen, energieballetjes en eiwtit rijke smoothies als tussendoortjes te maken, om ervoor te zorgen dat ik voldoende eiwitten binnen krijg. Ik boulder 3 keer in de week vrij intensief (1,5 tot 2 uur), dus ik probeer er goed op te letten dat mijn spieren krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Maar ik heb niet altijd tijd of zin om alles from scratch te maken of meal preppen. En dan vind ik kant & klare vegan proteine een uitkomst.

Vegan proteine van Orangefit

Een van mijn go to merken hiervoor is al jaren Orangefit.nl. De vegan proteine poeders hadden we altijd in huis, omdat mijn ex ook veel sport. Maar ook toen ik nog borstvoeding gaf, vond ik het onmisbaar. Ik vond de repen toen nog niet zo lekker, maar inmiddels zijn die vernieuwd en zalig! Je hebt maaltijdrepen, maar die vind ik een beetje intens. De proteine repen vind ik veel lekkerder en de perfecte snack of tussendoortje.

3 manieren om snel & lekker vegan proteine binnen te krijgen

1. vegan proteine repen

Mijn favoriete manier is toch wel de Crispy Choco eiwitreep. Dit is een heerlijke veganistische chocoladereep met 17 gram plantaardige proteine. De reep bevat ongeveer 20 calorieen, waardoor hij niet als een bonk op je maag valt, maar wel lekker veel energie krijgt. Bijvoorbeeld voor of na het sporten, of als je een energie dipje hebt rond 4 uur of gewoon als tussendoortje. Het is gewoon een lekkere reep, geen overhealthy smaak, maar wel laag in suikers en rijk aan vezels. Dus verantwoord maar ook gewoon genieten. Love it.

vegan proteine
2.  vegan proteine poeder 

Op nummer 2 staat voor mij de vegan proteine poeder van Orangefit. Ik vind zelf de smaken vanille en chocolade het lekkerst, maar er zijn nog veel meer smaken, dus doe je ding. Je kunt ze door je smoothie doen, maar voor quick & easy heb ik twee favoriete manieren. De vanille poeder meng ik met vegan yoghurt of vegan kwark – even twee tellen in de blender is extra lekker. De chocolade poeder meng ik met warme havermelk, voor een lekkere chocolademelk. Je kunt de poeders natuurlijk ook gewoon met water mengen, maar ik vind zelf een plantaardige melkvervanger het lekkerst.

vegan proteine
3. vegan proteine limonade

Als je niet van de romige smaak van eiwitshakes houdt, dan is de clear protein limonade een aanrader. Super fijn ook tijdens het sporten, als je geen zware dingen op je maag wilt. En ook als het straks eindelijk weer warmer wordt en je iets verfrissends en koels wilt drinken. De clear proteine is een licht en verfrissende limonade die je een eiwit boost geeft en je dorst lest. Het is in no time klaar: gewoon even water toevoegen.

Columns by Kari

advertentie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.